voor OLV Kerk Bentelo als podium: Dagboek van een Dorpskoor is een muziektheaterproductie die nog lang zal nazingen

De première was op zaterdag 18 november in de Sint Sebastianuskerk in Haarle en nu strijkt de muziektheaterproductie Dagboek van een Dorpskoor neer in Bentelo. De O.L. Vrouw van Altijddurende Bijstand Kerk is van 23 t/m 26 november de plek om de nieuwe productie van theatermaker Magda Nij Bijvank te zien.

Theatermaker en actrice Magda Nij Bijvank staat bekend om theaterproducties met een flinke dosis human interest: theater als podium voor bijzondere verhalen van “gewone mensen”. Dagboek van een Dorpskoor is haar nieuwste productie en gaat over de teloorgang en wederopbouw van een dorpskoor. Intiem, geestig en ontroerend. Vier professionals (Magda Nij Bijvank, Iwan Walhain, Jennifer Evenhuis en Pepijn Korfage) en 16 vrijetijdsspelers- en zangers, waaronder ook spelers uit de Hof van Twente: Ilse Visscher en Sandra Stockentree. Het is een ode aan het culturele verenigingsleven en een pleidooi om jezelf te kunnen zijn in een kleine gemeenschap.

Magda Nij Bijvank: “De kerk staat voor verbinding: de plek waar mensen samen kwamen. En nog steeds komen, want ondanks dat kerkdiensten op houden te bestaan krijgen kerken een nieuwe invulling, zoals met Dagboek van een Dorpskoor. De voorstelling gaat over het dorpskoor van Heinsem. En de laatste noten lijken te zijn gezongen: te weinig animo en weer is er een dirigent weggelopen. Ik speel de rol van Marieke, de stille kracht achter het koor. Maar ook zij heeft er ook geen geloof meer in. Voor de laatste paar overgebleven koorleden is dit een kleine ramp. Maar dan komt de beroemde zanger Vincent (een rol van Iwan Walhain) voor familiezaken even terug naar het geboortedorp en het tij lijkt te keren. Hij gaat op een onconventionele manier aan de slag. Zoek je eigen stem en luister naar elkaar, is zijn boodschap. Zowel het koor, als de dirigent maken een ongelooflijke verandering door.”

Kaarten à 25,00 euro zijn verkrijgbaar via www.dagboekvaneendorpskoor.nl.